Рецепта за вашата Аюрведа конституция - топла ароматизирана вода

Рецепта за вашата Аюрведа конституция - топла ароматизирана вода

Ако редовно пиете преварена вода, както препоръчва аюрведичното учение, можете да опитате една от тези рецепти за още по-ефективен балансиращ ефект в зависимост от типа на вашата конституция.

Кафа
Сварете два литра вода за пет минути. След това отстранете от огъня и добавете три листа босилек, два резена пресен джинджифил, ½ чаена лъжичка копър и ¼ чаена лъжичка кимион. Изсипете всичко в термос и пийте водата през целия ден. Оставете водата да изстине, преди да отпиете, така че да е хладка.

Вата
Сварете два литра вода за пет минути. След това го свалете от котлона и добавете ½ чаена лъжичка семена от копър, ¼ чаена лъжичка корен от блатен аир и три листа мента. Изсипете всичко в термос и пийте водата през целия ден. Оставете водата да изстине, преди да отпиете, така че да е хладка.

Пита
Сварете два литра вода за две минути. След това го отстранете от котлона и добавете един карамфил, ¼ чаена лъжичка семена от копър и две розички. Налейте в термос и пийте водата през целия ден. Преди да отпиете обаче, я изсипете в чаша.

Важно: Водата не трябва да е прекалено гореща. През лятото трябва да се пие при стайна температура, а през зимата малко по-топла.