Аюрведа и йога - отлична комбинация

Аюрведа и йога - отлична комбинация

Тъй като имат общ произход и са възникнали по едно и също време, аюрведа и йога могат да бъдат описани като сестрински дисциплини. Връзката между двете учения датира от Ведите. Аюрведа се основава на знанието за 5-те елемента, обобщени в 3 доши. Тя може да се опише като познание за живота. Целта на аюрведа и йога е воденето на живот в хармония с тялото, ума и душата. Редовното практикуване на йога и аюрведичният начин на живот ще ви доближат малко по малко до тази цел.

Йога и аюрведа служат за балансиране на тялото, ума и душата и в комбинация те имат двойно по-силен ефект. Практикуването на йога стимулира и подпомага нашия ум. Смята се, че йогата поддържа вътрешния мир, укрепва нашето самочувствие и осигурява спокойствие и хармония. Вместо диета, билколечение, масаж и др., практикуването на йога използва полезни асани, дихателни упражнения (пранаяма) и релаксиращи медитации.

Джесика Малашитц, изпълнителен директор на wahrhaft Yoga в Грац, разпозна бързо предимствата на йога и аюрведа. Класическата йога се практикува в традиционната й форма. Фокусът тук е върху следните три стълба:

  • Ащанга виняса йога
  • Пранаяма
  • Аюрведа

Ащанга виняса йога предлага на всеки практикуващ възможността да вземе предвид индивидуалните си нужди и да продължи със собствено темпо и ритъм. Пранаяма, спирането или разширяването на жизнените енергии, е съществена част от практиката на класическата йога. Правилното дишане, координираните асани и философията винаги играят важна роля в йогата на wahrhaft Yoga.

В онлайн курсовете по йога от wahrhaft Yoga можете не само да опознаете йогата от нова, автентична страна, но и да срещнете хора с подобни интереси. Вие можете сами да изберете дали желаете да практикувате йога в стил майсор (един на един), нежна йога виняса ащанга или друг тип. Тук има и възможност за участие в ръководени медитации, специални семинари и курорти. При wahrhaft Yoga всеки намира хармония и баланс.